Foto: Sverre Hjørnevik.
Reiselivet er en stor og viktig næring i Møre og Romsdal. Fylket har flere av de mest profilerte attraksjonene i landet, og steder på UNESCO sin verdensarvliste. Møre og Romsdal har de siste årene satset på aktivitets- og opplevelsesturisme og det er også her at reiselivsnæringen øker mest. Tradisjonelt reiseliv er i stadig endring og mat og kultur er viktig og nødvendig, for å sikre den gode totalopplevelsen.
På bakgrunn av dette ble prosjektet «Reiseliv, mat og kultur i Møre og Romsdal» igangsatt våren 2018 og 2469 Reiselivsutvikling ble valgt til å lede denne prosessen. Satsingen hadde som formål å drive frem koblingene mellom reiseliv, mat og kultur som total opplevelser i Møre og Romsdal. Prosjektet skulle forsterke og bygge opp under allerede pågående og etablerte satsinger innenfor reiseliv og ikke erstatte disse.
star_rate
Kunde: Fylkeskommunen i Møre og Romsdal
År: 2018-2021
Ansvarlig: Jan Sverre Sivertsen og Monica Elin Mohr Gjesdahl
Jan Sverre Sivertsen (2018-2020) og Monica Elin Mohr Gjesdahl (2020-2021) har vært med på å gjennomføre følgende tiltak i regi av prosjektet:
- Opplevelsesfestival
- Matspire
- Formidlingskurs
- Pilotsatsing med 4 nettverk tilhørende på Tingvoll, Smøla, Stranda og Sunndalsøra,
- Kompetanse- og fagutviklingsstipend for yngre kokker/servitører
- Studietur
- Delaktig i «Ein bit av historia»
- Klyngesatsing – gjennomført forprosjekt
- Deltakende under Norwegian Travel Workshop 2019 i Ålesund